Jornada contra el racisme i el feixisme

 

Feu click a la imatge per ampliar

 

 

Us convidem a totes a la jornada contra el racisme i el feixisme que un bon grapat de col·lectius organitzen aquest dissabte 14 de desembre a la plaça del pi.

Entre els col·lectius convocants hi ha tot Sabadell Lluitant, sindicats, associacions juvenils, de veïnes i d’immigrants i grups polítics la PAH…

Podeu llegir el l’horari i el manifest a continuació:

Horari
10:00 Xocolatada popular.
11:00 Xerrada/Taula rodona: “l’extrema dreta a les institucions”.
13:00 Actuacions: El Quejío, Xavier Lopez.
14:00 Dinar popular amb menjars del món.
15:00 Xerrada/Taula rodona: “El feixisme als carrers”.
17:00 Activitats infantils i taller de rap antiracista.

Manifest de la jornada contra el racisme i el feixisme:

Davant l’augment i la profusió d’idees i partits feixistes arreu d’Europa i al nostre país, cal més que mai desemmascarar les seves mentides xenòfobes i la seva doctrina d’odi i violència des de l’unitat de la classe treballadora. Cal que siguem conscients, i més en un període de crisi intrínseca capitalista com la que estem vivint, que el que ens duu a la misèria com a treballadores no és la presència de persones migrades, sinó precisament l’explotació i la despossessió per acumulació pròpies del capitalisme.

Immerses com estem en una de les majors ofensives capitalistes de la història, en forma de retallada de drets socials i laborals no hem de buscar els culpables en les nostres companyes de classe més desposseïdes, sinó en un sistema que es basa en el robatori permanent dels més rics sobre els més pobres, socialitzant les pèrdues i privatitzant els beneficis i atorgant al poder financer la capacitat de decidir sobre les nostres vides, esborrant qualsevol vestigi de participació popular i de democràcia.

No podem caure en el parany de partits feixistes com Plataforma per Catalunya que basen el seu discurs en l’odi a l’immigració i en la competència entre els penúltims i els últims de la societat. Totes som víctimes d’un sistema que s’assenta sobre la desigualtat, i ens cal, per tant, combatre’l plegades, natives i estrangeres, per tal d’enderrocar-lo i construïr alternatives que s’ajustin realment a les nostres necessitats, des de l’igualtat i la justícia social. Cal que recuperem i extenguem tots aquells espais d’autoorganització popular que al llarg de la història ens han permès assolir els nostres drets i llibertats com a classe. Cal que combatem els discursos racistes i feixistes des de cada barri, des de cada col·lectiu i associació de veïnes, en cada conversa i acció quotidiana. La memòria de totes les lluitadores antifexistes, assassinades en fosses comunes, camps d’extermini o en atacs recents a mans de neonazis, ens ha d’empènyer a enterrar de nou el feixisme i el nazisme a la tomba de la història.

Feixisme mai més, enlloc, contra ningú.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>