Comunicat jornada de lluita 26/09

El 26 de setembre hi ha convocada una vaga general a Euskal Herria. Des de Sabadell Lluitant, volem donar el nostre més sincer suport i tota la solidaritat a aquesta vaga, que entenem s’havia d’haver fet extensiva a la resta de l’estat, donada la pèssima situació econòmica i social en la que ens trobem.

No ha passat ni tan sols mig any de la darrera vaga general. Aquesta es va fer per protestar contra l’última reforma laboral, que atemptava de manera brutal contra les condicions i els drets dels i les treballadores. Lluny de millorar, la situació ha empitjorat notablement, sempre amb el beneplàcit dels grans sindicats grocs (UGT i CCOO).

 

L’atur ha continuat augmentant de manera alarmant, afectant de manera especial els i les més joves, i els ERO’s (Expedients de Regulació d’Ocupació) s’han multiplicat escandalosament d’ençà de la darrera reforma laboral, donades les facilitats que es donen en l’acomiadament de treballadores. A la nostra ciutat, la xifra d’aturades el passat mes d’agost s’apropava a les 21.000 persones, és a dir, més d’un 19% de les persones que estan en condicions i voluntat de treballar.

 

Un exemple d’això ha estat l’arrencada del nou curs escolar amb la destrucció de llocs de treball i una precarització de les condicions de feina del professorat, malgrat que hi ha més alumnes que el curs anterior.

 

A més a més, a aquest empitjorament de l’atur i les condicions laborals s’hi ha de sumar les constants retallades a l’estat del benestar i a les condicions de vida de les persones, esdevenint cada cop més precàries. Les retallades en salaris, l’eliminació de la paga extra dels i les funcionàries, l’augment dels preus dels medicaments, la introducció de l’euro per recepta, l’augment del cost de les taxes universitàries, i així un llarguíssim etcètera.

 

Un altre element clau en la pèrdua del nostre poder adquisitiu ha estat l’escandalós augment de l’IVA des de l’1 de setembre. Aquesta pujada afecta directament les classes populars i treballadores i comportarà una reducció dràstica del ja minse consum que poden fer les famílies. Lluny de millorar la situació econòmica, aquest augment comportarà el tancament de petits i mitjans comerços i la destrucció de més llocs de treball.

 

Des de Sabadell lluitant estem fartes d’aquesta situació i, com hem vingut fent des del primer dia, n’assenyalem els i les culpables. L’estat espanyol i el govern del PP, condicionat pels mercats i la Unió Europea, només es dedica a salvar una banca i un sistema financer culpable de bona part d’aquesta crisi mentre es dediquen a desnonar famílies i a condemnar milers de persones a la misèria.

 

La patronal espanyola i les grans empreses aprofiten aquesta situació per evadir les seves grans fortunes, i per endurir i eliminar uns drets laborals que la classe treballadora havia guanyat amb sang i molts esforços durant molts anys. I tot això amb la cooperació d’UGT i CCOO, uns sindicats pactistes i que ja fa molts anys que no defenses als i les treballadores.

 

Tampoc ens podem oblidar del govern d’Artur Mas i CIU que aprofita la situació per retallar, privatitzar i afavorir els seus interessos privats i dels del qui representen, alhora que deixa anar tota la seva fúria repressiva contra aquelles que lluiten, com n’és exemple els més de 120 detinguts i detingudes arran de la darrera vaga general, unes quantes d’elles companyes de Sabadell Lluitant.

 

Per tots aquests motius volem fer una crida a totes els i les sabadellenques a no quedar-se a casa, a sortir al carrer i a mobilitzar-se davant totes aquestes injustícies.

 

No és crisi, és capitalisme!

 

Sols el poble Salva el poble!

 

La lluita és l’únic camí!

 

Sabadell Lluitant

Sabadell, 26 de setembre de 2012

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>