Valoració sobre la jornada de vaga

Des de la coordinadora Sabadell Lluitant volem fer algunes valoracions sobre la passada jornada de vaga del #29M per fer-les extensives al conjunt de classes populars i treballadores de la nostra ciutat i el nostre país:

Entenent que ens trobem immersos en una brutal ofensiva de la dreta i el capital contra els nostres drets socials i laborals, celebrem l’incipient però cada cop més massiva resposta ciutadana a aquestes agressions, que no és fruit de l’atzar sinó del treball unitari i solidari de milers de persones que ens creiem el deure de plantar cara. A Sabadell la vaga va ser un èxit rotund i va aplegar també a aquells sectors -precaris, aturats, estudiants…- que no podent fer vaga van optar per mètodes de lluita alternatius. La massiva manifestació del migdia, alternativa a la convocada pels sindicats UGT i CCOO, ens omple d’orgull i ens demostra que estem en la línia adequada: ni les retallades socials ni la present Reforma Laboral no es negocien, es confronten al carrer.

Els governs espanyol i autonòmic, lluny de rectificar per la forta oposició a les seves polítiques del “no hi ha alternativa”, ha intensificat de bracet dels mitjans de comunicació del règim una criminalització de totes les mobilitzacions, campanya que està utilitzant com a cortina de fum per amagar el conflicte profund que està portant cada vegada a més gent enrabiada a sortir el carrer. Potser pensen que aquesta estratègia, que els ha portat -a mitjans i classe política- a parlar més del Codi Penal i del seu enduriment -així com del plantejament de severes retallades de drets civils tan elementals com el dret a reunió- que de la Reforma Laboral està sent un èxit. Nosaltres, els que érem al carrer per la Vaga General, sabem que cada cop se’ls creu menys gent. Tampoc la crua i directa repressió policial, que a Sabadell va deixar desenes de persones ferides i identificades i 6 detingudes i imputades del Piquet Unitari de primera hora del matí de la nostra coordinadora, farà que recuperem una por que fa temps vam abandonar als que no tenen dignitat.

Hi ha alternatives. A la seva “consolidació fiscal”, al seu “tot s’hi val per reduir el dèficit”, a la seva privatització dels beneficis i socialització de les pèrdues, aquesta darrera especialment sagnant i repugnant en el rescat constant i milionari dels banquers, que han rebut l’equivalent al valor 230 milions de contenidors d’escombraries. Hi ha alternatives, que passen essencialment per una redistribució del treball i la riquesa en el si de l’única alternativa real per superar la crisi capitalista: superar i destruir el capitalisme. Cal trencar amb l’estratègia de la por i la repressió amb la que volen gestionar el malestar social creixent. I no només amb paraules i arguments -que ens sobren- sinó més organització, més lluita i més mobilitzacions.

A Sabadell, i arreu del país, els i les que creiem que cal sortir del cul de sac que és el capitalisme ens estem organitzant cada cop més i millor. ‘Sabadell lluitant’ és una incipient agrupació de col·lectius de l’esquerra anticapitalista local que, mentre es pensa a sí mateixa i intenta organitzar-se de la forma més harmònica i efectiva, està coordinant i impulsant diverses mobilitzacions unitàries que es complementen amb la feina diària i constant de cadascun de la dotzena de col·lectius que la integren.

Finalment, exigim l’absolució dels vaguistes encausats, tant de Sabadell com d’arreu del país, i la posada en llibertat dels companys presos.

Poble que fa vaga mai no mor!

No és crisi, se’n diu capitalisme!

Sabadell Lluitant, abril de 2012

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>